Ferran Sánchez: Història. Divulgació. Docència.

Ferran Sánchez: Història. Divulgació. Docència.
"Sólo unos pocos prefieren la libertad; la mayoría de los hombres no busca más que buenos amos" (Salustio)

sábado, 7 de marzo de 2015

A 2n BAT, EN HOMENATGE A CLARA CAMPOAMORDemà, dissabte, és el Dia de la Dona. I aquest any vull que Clara Campoamor tingui més protagonisme a classe!

(1) En dos fragments de la pel·lícula es fan referències a la joventut i formació de Clara Campoamor. Qui era?

(2) Com es descriu l'ambient del país després de la caiguda de Primo de Rivera? En el minut 8 es prepara el Pacte de Sant Sebastià: què va ser?

(3) Què va ser la “sublevación de Jaca” i com la relaciona la pel·lícula amb Clara Campoamor?

(4) Les eleccions municipals del 12 d'abril de 1931: explica el seu resultat, les seves conseqüències i com les va viure, segons la pel·lícula, Clara Campoamor

(5) Analitza el fragment del discurs d'Alfons XIII que apareix en el minut 13. Com acabava aquell 14 d'abril?

(6) Què era Acció Republicana, i per què Clara Campoamor abandona aquesta formació política?

(7) Quin polític li ofereix ser candidata i en quin partit? Explica en quins moments hem hagut de parlar d'aquests personatge a classe per la seva importància.

(8) La coberta d'un diari explica a l'espectador, en el minut 30, el resultat de les eleccions de juny de 1931. Quin va ser i quines conseqüències va tenir?

(9) Al reunir-se la Comissió Redactora de la Constitució, la pel·lícula ens presenta José María Gil Robles. Explica qui va ser aquest personatge.

(10) Quina discussió protagonitza Clara Campoamor amb la Comissió Redactora de la Constitució i per què? Com va acabar aquest debat en les Corts Constituents?

(11) Quins arguments defensen els homes que s'oposen al vot femení? I Victoria Kent?

(12) Explica les principals característiques de la constitució que finalment es va aprovar

(13) En el minut 77 hi ha referències a Catalunya. Presenta el diputat que parla i explica què hi estava passant durant el període en què es desenvolupa l’acció de la pel·lícula.


(14) En el minut 81 hi ha referències al problema religiós. En el minut següent, Gil Robles fa una interessant declaració. Explica quines lleis es van desenvolupar en aquest sentit durant el bienni social-azañista, i què vol dir Gil Robles. 

Si VOLS veure sencera la pel·lícula de Laura Maña (2011), a TVEAlacarta, utilitza aquest enllaç

No hay comentarios: